Filmvisning – nu har du chansen!

Nu har Du chansen att i Hällabäcks bygdegård utanför Burseryd i Gislaveds kommun se Rolf Öbergs super-8-filmer från järnvägen Falköping–Ulricehamn–Limmared–Landeryd

Vid några tillfällen tidigare har Museiföreningen Västra Centralbanans Järnväg (mf VCJ) haft glädjen att presentera Rolf Öbergs, Kållered, mycket sevärda super-8-filmer i färg och med ljud från järnvägen mellan Falköping i norr och Landeryd i söder 1984–1991.

Filmerna har visats i Falköping, Ulricehamn och Falköping åren 2010–2015. Nu har turen kommit till Gislaveds kommun och Burseryds socken, närmare bestämt Hällabäck.

Lördagen den 15 oktober 2016 kl. 13.30 börjar filmerna rulla i Hällabäcks bygdegård. Om det blir större efterfrågan än sittplatser i salen, kommer en annan möjlighet att ges längre fram.

Eftersom Rolf Öberg även dokumenterat andra järnvägar i landet, kan det kanske bli visning av en film från Halmstad–Nässjö 1982, i samband med HNJ:s 100-årsjubileum och något från Tågdagarna i Landeryd. De sistnämnda tillfällena är dock inte tagna med super-8-kamera utan med dagens moderna digitala teknik.

Styrelsen
genom Tomas Themar

Affisch om evenemanget

Annonser